Projekti
Stāķi 11, Stradu pagasts

Noslēdzoties būvdarbiem, ekspluatācijā ir pieņemta ēka Stāķi 11, Stradu pagasts, kur plānots ierīkot ģimeniskai videi pietuvinātu pakalpojumu. Būvdarbu ietvaros veikta ēkas pārbūve un pielāgošana ģimeniskai videi pietuvināta pakalpojuma sniegšanai, izveidojot nepieciešamās telpas, paredzot telpu aprīkojumu, uzlabojot ēkas vispārtehnisko stāvokli.

Būvdarbu ietvaros veikta ēkas fasāžu siltināšana, energoefektivitātes paaugstināšanas ietvaros, un labiekārtota ēkas teritorija, izveidojot jaunu piebraucamo ceļu un stāvlaukumu, uzstādot 6 velo statīvus, iestādot dekoratīvos krūmus, uzstādot soliņus ar atkritumu urnu un paredzot laukumu sadzīves atkritumu konteineru novietnei.

Ēkas 1.stāvā ir izveidoti divi atsevišķi dzīvokļi pakalpojumu sniegšanai 2 bērnu grupām, kopā 10 bērniem. Katrai grupai izveidotas guļamistabas, dzīvojamās istabas, virtuves, gaiteņi, sanitārie mezgli. Savukārt ēkas pagrabstāvs pielāgots ēkas siltummezgla ierīkošanai, lai nodrošinātu apkuri ģimeniskai videi pietuvināta pakalpojuma sniegšanai, kā arī izveidoti atsevišķi pagraba telpas nodalījumi katram dzīvoklim.

Lai nodrošinātu vides pieejamību, izveidota papildus ieeja zemes līmenī ar bruģētu braucamo daļu gar ēkas cokolu.

Ēkas 2.stāvā atrodas pašvaldības dzīvokļi, kurus tiek plānots izīrēt Gulbenes iedzīvotājiem. 2.stāvā telpu plānojums veidots līdzīgs jau esošajam, atstājot 4 dzīvokļus. Dzīvokļos veikts telpu kosmētiskais remonts, tie aprīkoti ar jauniem radiatoriem, logiem un elektroinstalācijām. Katram dzīvoklim nodrošināts savs elektro un siltuma patēriņa skaitītājs.

Paralēli būvniecības darbiem, Gulbenes novada pašvaldības administrācija sadarbībā ar Gulbenes novada sociālo dienestu strādājusi pie telpu aprīkošanas ar atbilstošām mēbelēm, iebūvējamām virtuves iekārtām un skapjiem, lai nodrošinātu kvalitatīvu un atbilstošu, individuālajām vajadzībām pielāgotu, sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu.

Aktivitātes notiek projekta “Pakalpojumu infrastruktūras attīstība deinstitucionalizācijas plānu īstenošanai Gulbenes novadā” Nr. 9.3.1.1/19/I/044 ietvaros, ar mērķi palīdzēt ārpusģimenes aprūpē esošiem bērniem, kā arī cilvēkiem ar garīga rakstura un funkcionāliem traucējumiem iekļauties sabiedrībā, saņemot sabiedrībā balstītus pakalpojumus.

ieguldījums tavā nākotnē